DGA services

Wij hebben de volledige aandacht voor jou, je persoonlijke holding en alle kansen en mogelijkheden die er zijn. Jij hebt je handen vrij voor je onderneming, terwijl je de zekerheid hebt dat alles goed geregeld is. 

Aandacht voor de persoonlijke holding

Als DGA neem je een belangrijke positie in binnen je bedrijf. En of het nu om een grote onderneming gaat of een kleintje; financieel en fiscaal gezien zijn er behoorlijk wat zaken waar je rekening mee moet houden. Voor je bedrijf, maar vooral ook voor jezelf. Er zijn behoorlijk wat haken en ogen waar het gaat om salaris, verzekeringen, aansprakelijkheid en je pensioenvoorziening. Je hebt je handen vol aan je bedrijf: wat zijn de groeikansen? Welke koers gaan we varen de komende tien jaar? Hoe gaan we om met ziekteverzuim van het personeel?
Je hebt echter ook nog te maken met je persoonlijke holding, waarin je (privé)vermogen opbouwt om de dingen te doen die je belangrijk vindt.

De DGA centraal: het draait om jou

Maar hoe belangrijk jouw persoonlijke situatie ook is; het bedrijf slokt vaak alle tijd en energie op. In de praktijk merken we dat DGA’s op het gebied van persoonlijke financiën achter de feiten aanlopen. Bij BLC Finance View stellen we de positie van de DGA centraal. Zo zijn je financiën op orde en profiteer je optimaal van de fiscale mogelijkheden. Terwijl jij omkijkt naar je zaak, kijken wij om naar jou.

Iedere DGA is anders. Dat kan ook niet anders, want ieder mens is anders. Maar voor de directeur-grootaandeelhouder geldt dat in elke wet andere definities worden gehanteerd. Afhankelijk van de grootte van de onderneming en de afspraken die er zijn met bijvoorbeeld de bank en andere aandeelhouders; kunnen situaties sterk uiteenlopen. Dat betekent dat maatwerk belangrijk is waar het gaat om de services voor DGA’s.

Hoe wij jou ontlasten

De specialisten van BLC Finance View ondersteunen en begeleiden je bij het opzetten en inrichten, maar ook het runnen van de persoonlijke holding. We kunnen je adviseren over de juiste rechtsvorm en juridische structuur en kijken mee naar fiscale en financiële risico’s. Ook helpen we je met het opstellen van rechtsgeldige samenwerkingscontracten en managementovereenkomsten en het aangaan en verkopen van participaties. Daarnaast weten we alles over het opzetten en beheren van Stamrecht-BV’s en Pensioen in Eigen Beheer (PEB). Samen met jou brengen we structuur en overzicht in je zakelijke, maar vooral ook je privé financiën. Zo kun jij zekerder ondernemen. Dat geeft rust.

“Alle ruimte om te ondernemen en te zorgen voor mijn personeel, terwijl er ook iemand let op mijn situatie.”

Samen brainstormen over jouw bedrijf?